Urban Art in de Heuvel

 

In februari gaan vier urban kunstenaars enkele enorme pilaren beschilderen in winkelcentrum De Heuvel in Eindhoven. Deze kunstenaars en hun ontwerpen zijn door een vakjury geselecteerd na een open call.


Er kwamen 198 aanmeldingen binnen, waardoor de jury een mooie, diverse selectie kon maken. Zo zie je in het abstracte en organische werk van Andre HZS de invloeden van graf?ti. Nina Valkhoff schildert prachtige realistische dieren en planten en maakt over de hele wereld enorme muurschilderingen. De Eindhovense Kid Kura heeft een illustratieve en kleurrijke stijl. Naast deze ervaren kunstenaars wordt ook ruimte gegeven aan talent. ‘We zagen allemaal veel potentie en plezier in het maken bij de 21 jarige Zena-Rae. Ze heeft misschien nog niet dezelfde ervaring zoals de rest, maar haar werk maakt je meteen vrolijk’


Elke kunstenaar krijgt de volledige vrijheid.
‘Vandaar de naam Upright. We streven ernaar dat ook makers in de urban culture serieus behandeld en betaald worden. Ook willen we hen ruimte bieden om hun eigen verhaal te vertellen.’


De kunstwerken worden vrijdag 3 maart feestelijk geopend. Volg het maakproces via de socials van @emoves.nl en @heuveleindhoven.
Het project is een samenwerking tussen winkelcentrum de Heuvel en het urban platform EMOVES en is opgezet door Jasper van Es.