Bewonder maar liefst 4 (!) lichtkunstwerken in de Heuvel tijdens GLOW

24-10-2018

Op 10 t/m 17 november 2018 staat winkelcentrum Heuvel in het teken van GLOW. De Heuvel is dit jaar voor het eerst opgenomen op de hoofdroute van GLOW en presenteert maar liefst vier verschillende lichtobjecten en projecten. Hiermee wordt de Heuvel omgedoopt tot ‘Kathedraal van het Licht’ en wordt het winkelcentrum letterlijk en figuurlijk in het licht gezet.

Shattered Shadows
In samenwerking met Holland Casino presteert het Heuvel met trots grote lichtkunstwerk Shattered Shadows. In de Hal Muziekgebouw van het winkelcentrum bij de ingang aan de Markt hangen vele spiegelende platen. Deze platen hebben een reflecterende werking op de lichtbundels die er vanuit diverse richtingen op schijnen. Het licht wordt hierdoor verbrijzeld waardoor er bijzondere fragmenten van licht en schaduw ontstaan op de vloer, de wanden en het plafond. Deze fragmentering van het licht wordt nog eens extra versterkt door de vele spiegelende glasvlakken in de gevels en de lichtstraat. Doordat steeds andere schijnwerpers de platen aanstralen, ontstaat er een dynamisch patroon van kristallijne vormen van licht en donker.
Design: Har Halland
Geluid, gecomponeerd door geluidskunstenaar Rob van Rooij, begeleidt dit spel van bewegende schaduwen.

Dome of Light 3.0
We zetten de traditie van de afgelopen jaar voort en presenteren ook deze editie de installatie ‘Dome of Light’ op het Forumplein. De installatie bestaat uit 121 lichtdoorschijnende buizen. Elke buis is aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de diverse ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren.
Door de lichteffecten, die direct door de buizen wordt gegenereerd, ontstaat er een schouwspel van bewegende kleurpatronen door de reflecties in de spiegelende glaspanelen van de koepel. De vorm van de diverse reflectiepatronen verandert met het standpunt van de bezoeker onder de lichtsculptuur.
Design: Har Halland

GLOWIE
Deze editie komen GLOW en jij dichter bij elkaar, want naast de vele bijzondere lichtkunstobjecten kom je in winkelcentrum Heuvel ook iets (of moeten we zeggen: iemand) tegen die op een hele speciale, mensgerichte missie is. Ontmoet GLOWIE. Haar doel is om jou helpen om de aller gelukkigste versie van jezelf te worden. GLOWIE wilt heel graag weten waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Of wat je dwars zit. Dus praat met haar en laat haar ontdekken wat jij nodig hebt in het leven. Uiteraard blijft ze bescheiden, omdat ze beseft dat ze niet je psycholoog of beste vriend(in) is, maar slechts een spraak gestuurde, hypermoderne chatbot, die leeft van de ene upgrade naar de volgende.
‘GLOWIE Wants To Talk To You’ combineert chatbot-technologie en spraakcommando’s met lichtkunst gebaseerd op jouw emoties en geïnspireerd op de nieuwste horloge designs van Swatch. Je vindt GLOWIE op het Forumplein. GLOWIE wordt mede mogelijk gemaakt door: Sahara Benelux, Swatch Swiss Made en Greenhouse Group

Shoppingbag service
Kom je een dagje winkelen in Eindhoven? Lever dan je tassen in bij de shoppingbag service. Dit jaar kunnen bezoekers wederom terecht bij de shoppingbag service van winkelcentrum Heuvel. Na een dagje winkelen in Eindhoven eindig je waarschijnlijk niet met lege handen. Om toch onbezorgd te genieten van GLOW lever je alle winkeltassen af bij de shopppingbag service in winkelcentrum Heuvel. Wij bewaken je tassen in lockers en na afloop van GLOW haal je de tassen weer op. Zo combineer je een dagje winkelen in Eindhoven perfect met een bezoek aan de 13e editie van lichtfestival GLOW. De shoppingbagservice tref je op het Forumplein bij de ingang van het Heuvelplein (zijde Catharinaplein), schuin onder het lichtobject Dome of Light 3.0.

Over GLOW
De stad Eindhoven heeft naam gemaakt met licht, design en technologie en blijft zich voortdurend ontwikkelen. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Op 10 t/m 17 november 2018 staat Eindhoven voor de dertiende keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 25 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De GLOW route is gratis toegankelijk.

De openingstijden van winkelcentrum Heuvel tijdens GLOW:
Start zaterdag 10 november van 18:30 t/m 24:00 uur Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur