Storioni Festival 2022

 

Wie in Eindhoven op zoek is naar een mooi begin van de maand juni, is van harte welkom bij het sprankelende Storioni festival. Dit bejubelde muziekfeest in Brabant wordt gedragen door het internationaal geliefde Storioni Trio van violist Wouter Vossen, zijn broer cellist Marc Vossen en pianist Bart van de Roer. Nu de pandemie is uitgeraasd is het tijd voor een nieuwe uitbundige editie van het festival.

Het programma is mooi, afwisselend en inspirerend: even ontsnappen aan de realiteit. Het festival heeft als motto dit jaar om verhalen te vertellen en er zijn een aantal geweldige musici uitgenodigd om daarbij te helpen. Zo zal de Finse componist Sebastian Fagerlund speciaal voor het festival een trio schrijven dat in het Muziekgebouw Eindhoven haar wereldpremière krijgt.

Het festival presenteert van woensdag 1 tot en met zondag 5 juni maar liefst tien concerten op bijzondere locaties, waaronder het Muziekgebouw Eindhoven en op de Technische Universiteit Eindhoven. Tot slot keer ook het gratis toegankelijke stadsevenement Music in the Streets op zaterdag 4 juni terug naar de binnenstad van Eindhoven. Op vele plekken in de binnenstad wordt tussen 13.00 en 17.00 uur de straat verblijd met prachtige muzikale optredens. Er zullen maar liefst 60 verschillende acts hun passie voor muziek ten gehore brengen in de binnenstad. Dit jaar is de Heuvel één van de nieuwe hoofdlocaties. Aan de buitenzijdes van de Heuvel zullen verschillende muzikanten op de pleintjes hun kunsten tonen aan bezoekers. Zorg dat je erbij bent!