MADE IN EINDHOVEN

16-07-2021

14 designers in ‘Led Light District in de Heuvel  

 

Eindhoven is kennis. Eindhoven is techniek. Eindhoven is creatief. Dé designstad van Nederland. Én heel gezellig. En dat is meer de menskant, want ook het gemoedelijke typeert Eindhoven. Dit alles maakt onze stad tot een aantrekkelijke mengelmoes. Maar wat wordt er nu eigenlijk allemaal gemaakt? En waar denken onze makers over na? Naast de jaarlijkse Dutch Design Week biedt óók de Heuvel een podium aan al dat design-talent. 

 

Door de corona epidemie hebben afstudeerders niet de kans gehad om fysiek het eindwerk te exposeren, maar daar brengt Heuvel verandering in. Vanaf 16 juli is het podium van de Heuvel van veertien afgestudeerde ontwerpers van de Design Academy Eindhoven (DAE). In de rood verlichte boxen die met een knipoog de ‘Led Light District’ van Eindhoven worden genoemd, exposeren zij hun afstudeerwerk. De expositie is samengesteld door curator Gundega Strauberga.  

 

‘Made in Eindhoven’ is een gevarieerde expositie geworden met veel uiteenlopende designers, die wél allemaal opnieuw kijken en onderzoek doen naar nieuwe materialen, hergebruik en bio-based design. Ook even gluren? De expositie loopt tot eind september in de Heuvel in Eindhoven en bevindt zich op de begane grond, het beste te bekijken vanaf de ingang aan de Nieuwstraat.  

 

Exposanten: Maite Denolf, Hattie Parker, Ieva Jakuša, Miles Le Gras, Filips Stanislavskis, Aurore Brard, Lea Jenny,Teun Zwets, Boey (Bo) Wang, Gundega Strauberga, Anna Sophie Dienemann, Michel Gallus, Ruben Warnshuis, Marwanne Soumer, Marlo Lyda?