Led Light District - 13 social distance choreographies

29-04-2021

13 Social Distance Choreographies

1 MEI t/m 30 JUNI

Social Distancing, een nieuw begrip wat tijdens de lockdown periode al helemaal is ingeburgerd. Maar wat doet het met je? We vroegen het aan diverse dansers en choreografen.

Dansend in de badkamer, de woonkamer, een leeg schoollokaal of het park. Dansers willen altijd en overal bewegen. En het liefst ook samen met anderen. Social Distancing beperkt je in je vrijheid, maar hoe zit dat met je expressie? Hoe uit je je? En hoe ziet jouw dans er dan uit? Met deze opdracht gingen 13 dansers én choreografen uit Eindhoven en regio Brainport aan de slag. De dansers laten in een choreografie zien wat de lockdown voor hen betekent. Zij hebben zichzelf gefilmd en deze video’s worden getoond in het Led Light District. De dansers die te zien zijn variëren van klassieke dans, moderne dans, Housedance, Afro Footworkjazz, break Hiphop en Popping.

De jongste danser is Sepp van Ochten, hij is 8 jaar. Hij vertelt: “Ik zou geen dag zonder dansen kunnen. Ik wil altijd graag bewegingen maken zoals waven, de spiraal, de cobra en hitten. Ik vind dansen heel cool om te doen. Gewoon lekker bewegen.”

Danser Lotte Miseré, volgt moderne dans bij Centrum voor de Kunsten en zit op de dansvooropleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lotte: “Ik dans al vanaf mijn derde. Dansen zit in je bloed, in je lichaam. Het verhaal, de emoties moeten vertaald worden in dans. Nu we niet kunnen dansen en geen lessen kunnen volgen, moet ik toch dansen, dat doe ik thuis of in het park.”

Danser Nkosi Matondo komt uit Angola en heeft een voorliefde voor Housedance. Nkosi: “Als je als persoon in jezelf gelooft, en je accepteert jezelf volledig, dan kun je jezelf ook sterker (of meer) uiten als persoon omdat je weet wie je bent.”

Dansers/choreografen: Sepp van Ochten, Lotte Miseré, Nkosi Matondo, Luz Cardenas Tejera, Rosa Boerjan, Luca Raaijmakers, Connor von Grumbkow, Dennis de Graaf, Jolanda van de Geijn, Ines van de Sande, Maarten van den Bemt, Marchano Sarijoen, Sem Houmes en Annemijn van ’t Hullenaar.

Deze bijzondere expositie is vanaf 1 mei tot eind juni te zien in het Led Light District, als opvolger van de expositie ‘Living Alone (Together)’ van Hanneke Wetzer. De expoplekken zijn in de vorm van rode boxen die in rood licht staan te shinen. Dus kom vooral lekker gluren!

De expositie bevindt zich op de begane grond, het beste te bekijken vanaf de ingang aan de Nieuwstraat.