GLOW in de Heuvel

11-11-2017 t/m 19-11-2017

Op 11 t/m 18 november 2017 staat de Heuvel in het teken van GLOW. Met trots presenteert winkelcentrum Heuvel de Dome of Light 3.0 van de Eindhovense lichtkunstenaar Har Holland. Speciaal voor de vroege bezoekers van GLOW kan er een unieke zaklamp worden gemaakt. Komt u ook de Lichtkoepel bekijken?

 

GLOW in the dark zaklampen

Tijdens GLOW kunnen vroege bezoekers in het weekend gratis unieke zaklamp maken. Deze zaklamp wordt gemaakt van herbruikbare materialen en is te personaliseren. U kunt deelnemen op 11, 12, 18 en 19 november van 12:30 tot 16:30 uur op het Forumplein. Komt u ook langs?

 

Over de lichtkoepel

Voor de derde keer maakt winkelcentrum Heuvel met het de installatie ‘Dome of Light’, van de Eindhovense lichtarchitect Har Hollands, deel uit van het lichtfestival GLOW. De installatie bestaat uit 121 lichtdoorschijnende buizen. Elke buis is aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de diverse ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren. Voor deze editie is een speciale geluidscompositie en programmering gemaakt. Het begeleidende geluid, gemaakt door geluidskunstenaar Rob van Rooij, verhoogt de ruimtelijke werking. Ook de programmering, door middel van een centrale besturing, van alle lichteffecten en bewegingen van de buizen is veranderd. Samen met de lichteffecten, die direct door de buizen wordt gegenereerd, ontstaat er ook een schouwspel van bewegende kleurpatronen door de spiegelende reflecties in de glaspanelen van de koepel. De vorm van de diverse reflectiepatronen verandert met het standpunt van de bezoeker onder de lichtsculptuur.    

De eigenaar van de Heuvel, CBRE Global Investors, maakt met deze kwaliteitsimpuls Eindhoven nog aantrekkelijker als winkelstad. En het getuigt van visie dat zij  - in de lichtstad Eindhoven - kozen voor een permanente lichtinstallatie onder de grote koepel van het Forum.   

Design: Har Hollands

De openingstijden van de Lichtkoepel in de Heuvel zijn:

Start zaterdag 11 november van 18:30 t/m 24:00 uur
Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur