GLOW in de Heuvel: Shattered Shadows

10-11-2018 t/m 17-11-2018

Op 10 t/m 17 november 2018 staat winkelcentrum Heuvel in het teken van GLOW. De Heuvel is dit jaar voor het eerst opgenomen op de hoofdroute van GLOW en presenteert maar liefst vijf verschillende lichtobjecten en projecten. Hiermee wordt de Heuvel omgedoopt tot ‘Kathedraal van het Licht’ en wordt het winkelcentrum letterlijk en figuurlijk in het licht gezet.

Shattered Shadows
In samenwerking met Holland Casino presteert het Heuvel met trots grote lichtkunstwerk Shattered Shadows. In de Hal Muziekgebouw van het winkelcentrum bij de ingang aan de Markt hangen vele spiegelende platen. Deze platen hebben een reflecterende werking op de lichtbundels die er vanuit diverse richtingen op schijnen. Het licht wordt hierdoor verbrijzeld waardoor er bijzondere fragmenten van licht en schaduw ontstaan op de vloer, de wanden en het plafond. Deze fragmentering van het licht wordt nog eens extra versterkt door de vele spiegelende glasvlakken in de gevels en de lichtstraat. Doordat steeds andere schijnwerpers de platen aanstralen, ontstaat er een dynamisch patroon van kristallijne vormen van licht en donker.
Design: Har Halland
Geluid, gecomponeerd door geluidskunstenaar Rob van Rooij, begeleidt dit spel van bewegende schaduwen.

 

De openingstijden van winkelcentrum Heuvel tijdens GLOW:

  • Start zaterdag 10 november van 18:30 t/m 24:00 uur
  • Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Over GLOW
De stad Eindhoven heeft naam gemaakt met licht, design en technologie en blijft zich voortdurend ontwikkelen. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Op 10 t/m 17 november 2018 staat Eindhoven voor de dertiende keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 25 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De GLOW route is gratis toegankelijk.