GLOW in de Heuvel: Dome of Light 3.0

10-11-2018 t/m 17-11-2018

Op 10 t/m 17 november 2018 staat winkelcentrum Heuvel in het teken van GLOW. De Heuvel is dit jaar voor het eerst opgenomen op de hoofdroute van GLOW en presenteert maar liefst vijf verschillende lichtobjecten en projecten. Hiermee wordt de Heuvel omgedoopt tot ‘Kathedraal van het Licht’ en wordt het winkelcentrum letterlijk en figuurlijk in het licht gezet.

Dome of Light 3.0
We zetten de traditie van de afgelopen jaar voort en presenteren ook deze editie de installatie ‘Dome of Light’ op het Forumplein. De installatie bestaat uit 121 lichtdoorschijnende buizen. Elke buis is aan een kabel gehangen en kan door middel van een motor op diverse hoogtes worden gepositioneerd. Door deze kabel wordt ook de stroom geleid die de diverse ledlampen in elke buis van energie voorzien om een pallet van kleuren te genereren.
Door de lichteffecten, die direct door de buizen wordt gegenereerd, ontstaat er een schouwspel van bewegende kleurpatronen door de reflecties in de spiegelende glaspanelen van de koepel. De vorm van de diverse reflectiepatronen verandert met het standpunt van de bezoeker onder de lichtsculptuur.
Design: Har Halland

 

De openingstijden van winkelcentrum Heuvel tijdens GLOW:

  • Start zaterdag 10 november van 18:30 t/m 24:00 uur
  • Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur

Over GLOW
De stad Eindhoven heeft naam gemaakt met licht, design en technologie en blijft zich voortdurend ontwikkelen. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Op 10 t/m 17 november 2018 staat Eindhoven voor de dertiende keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 25 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De GLOW route is gratis toegankelijk.