LICHTSPEKTAKEL IN DE HEUVEL

09-11-2019 t/m 16-11-2019

Van zaterdag 9 november tot en met zaterdag 16 november staat Winkelcentrum Heuvel weer in het teken van GLOW. De Heuvel is dit jaar opnieuw opgenomen op de hoofdroute van GLOW en presenteert in samenwerking met Holland Casino maar liefst 10 lichtkunstobjecten. Hiermee staat de Heuvel tijdens GLOW letterlijk "aan".

 

‘Living Colors’

Het thema van GLOW 2019 is ‘Living Colors’. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we en waar leiden ze ons naartoe? Met deze vragen gingen de lichtkunstenaars aan de slag. Het leidde tot intrigerende projecten.

 

Kunstwerken

In de Hal Muziekgebouw presenteert de Heuvel met trots het lichtkunstwerk ‘Lumière Tango’ van Wouter Brave. ‘Lumière Tango’ is een choreografie die wordt uitgevoerd door 48 lichtbundels die dansen op een tangocompositie van Astor Piazzolla. Ook al wordt de choreografie niet uitgevoerd door dansers van vlees en bloed, dit wonderbaarlijke schouwspel van licht is even nauwgezet uitgevoerd als ware het professionele dansers betreft.

Het GLOW voor kids project is dit jaar te bezichtigen in de Heuvel op de begane grond. ‘Glowgedierte’ is gecreëerd door kinderen van Eindhovense basisscholen. De kinderen zijn aan de slag gegaan met ijzerdraad en oude panty’s om gezamenlijk een grote zwerm van insecten te maken.

‘Strictly Personal’ is te vinden in de oude winkelunit van Strictly op de begane grond van de Heuvel. Dit project trekt de aandacht van de bezoeker door een tikkend geluid op de winkelruit, waar de winkel eerder geheel donker en leeg oogde. Traditiegetrouw is ook ‘Dome of Light’, het permanente kunstwerk van Har Hollands op het Forumplein van de Heuvel weer te bezichtigen. De installatie bestaat uit 121 lichtdoorschijnende buizen. Door de lichteffecten die direct door de buizen wordt gegenereerd, ontstaat er een schouwspel van licht.

‘Ripples in the Water’ is een samenwerking tussen studenten en Smart Robot Solutions en presenteert minirobots met een op licht gebaseerde interactie. In ‘Mitosis’ combineert de Eindhovense kunstenaar Ricky van Broekhoven technologie en wetenschap in kinetische installaties die ongrijpbaar licht tot leven brengen. In ‘Light Emitting Bacteria’ worden bacteriën toegevoegd aan kindertekeningen, zodat deze beginnen te leven. Het kunstwerk ‘Dancing Colors’ presenteert een speelse combinatie van technologie en kunst. ‘Crowd Cloud’ is ontworpen door 5 studenten van het Fontys ICT en visualiseert het internetgebruik van de bezoekers. Allemaal te zien op de eerste verdieping van de Heuvel!

‘Vena Lumen’ betekent letterlijk ‘hartslag licht’, een bank waar meer dan 11 duizend lichtjes dansen op jouw hartslag. Het ontwerp zet de hartslag om in dansend licht, wat in de bank beweegt. Het licht laat de schoonheid van twee samenkomende en samenwerkende levens zien. Voelen, beïnvloeden en onderdeel zijn van, ‘Vena Lumen’ is een interactieve bank. Kom jij samen met jouw geliefde tijdens GLOW plaatsnemen op de bank en laten jullie de liefde tot leven komen?

 

Over GLOW

De stad Eindhoven heeft naam gemaakt met licht, design en technologie en blijft zich voortdurend ontwikkelen. GLOW biedt een platform aan kunstenaars, designers en architecten die actief zijn op het gebied van licht. GLOW laat zien dat de mogelijkheden van lichtkunst onuitputtelijk zijn. Van zaterdag 9 november tot en met zaterdag 16 november 2019 staat Eindhoven voor de veertiende keer in het teken van lichtkunst tijdens GLOW. Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 33 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De GLOW route is gratis toegankelijk.

 

Klik hier voor meer informatie en de route van GLOW.